Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πως να επιτύχεις τους στόχους σου!


Είναι καλό να βάζουμε στόχους! Όσο περισσότερους βάζουμε διαδοχικά τόσο περισσότερα πράγματα θα καταφέρουμε κατά τη γνώμη μου! Εδώ σας αφήνω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην το βάζετε κάτω

  1. Κάνε υπομονή.
  2. Τίποτα δεν αλλάζει μέσα σε μια μέρα. Όλες οι αλλαγές χρειάζονται το χρόνο τους.
  3. Κράτα τα θετικά. Μη σκέφτεσαι τα αρνητικά. Επικεντρώσου στο αποτέλεσμα που θα έχεις.
  4. Γράψε τους στόχους σου. Όταν κάτι το γράψεις σε ένα πίνακα, ή μια απλή λίστα, θα το βλέπεις πιο συχνά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ασχοληθείς.
  5. Να ξέρεις τι θέλεις και να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους.
  6. Επιβράβευσε τον εαυτό σου! Βάζε μικρούς στόχους και όταν τους καταφέρεις, επιβράβευσε τον εαυτό σου! :)
  7. Πίστεψέ το! Αν κάθεσαι να γκρινιάζεις για πράματα που θες και λες συνεχώς <<ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ>> Δεν θα καταφέρεις τίποτα και αυτό είναι 100% σίγουρο. Αν όμως το πιστέψεις και επικεντρωθείς στο στόχο σου, θα δεις σίγουρα αποτελέσματα.
  8. Αναγνώρισε την δουλειά που έχεις κάνει. Όταν ξεκινήσεις να κυνηγάς τους στόχους σου ίσως κάποια στιγμή να απογοητευτείς. Αναγνώρισε έστω και τις μικρές αλλαγές που έχεις κάνει και αυτό θα συ δώσει ώθηση για παραπάνω προσπάθεια!
  9. Σκέψου το αποτέλεσμα. Σκέψου όταν ήδη θα έχεις χάσει τα κιλά που προσπαθείς τόσο καιρό. Σκέψου πως θα περάσεις στο ταξίδι μου προσπαθείς να πας ή τι θα κάνεις με το αντικείμενο που επιθυμείς να αποκτήσεις. Βοηθάει πραγματικά να φαντασιώνεσαι αυτό που θέλεις να συμβεί.
  10. Μην πιέζεις τον εαυτό σου. Όλα θέλουν χρόνο. Αν πιέζεις για το αποτέλεσμα θα κουραστείς και θα τα παρατήσεις.
  11. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Μπορεί οι φίλοι σου να έχουν αμέσως ότι θελήσουν σε σχέση με σένα. Απέβαλε αυτή τη σκέψη και ασχολήσου με το πως θα το καταφέρεις εσύ!
Για παράδειγμα μπορεί να θέλεις ένα καινούριο κινητό αλλά να μην έχεις τα χρήματα. Δεν θα το αποκτήσεις σε μια μέρα, αλλά αν σκεφτείς να βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη, κάποια στιγμή θα το αποτίσεις. Μπορεί μετά από κάποιους μήνες αλλά αν δεν κάνεις υπομονή και δεν βάλεις στόχο να κρατήσεις κάποια χρήματα γι αυτό το σκοπό δεν θα το αποκτήσεις ποτέ, γιατί συνεχώς θα το αναβάλεις και θα περιμένεις να σου έρθει το συνολικό ποσό δια μαγείας. Σκέψου αν το θέλεις πραγματικά και τι θα κάνεις όταν το αποκτήσεις. Γράψε το ποσό πχ. 200€ και όταν βάζεις κάποια χρήματα στην άκρη αφαίρεσε τα 200-20= 180. Όσο βλέπεις το υπόλοιπο να κατεβαίνει τόσο πιο πολύ θα χαίρεσαι!  

Αυτές τις συμβουλές έχω να σας δώσω. Αν έχετε και σεις κάποια μέθοδο που σας βοηθάει να πετύχετε τους στόχους σας, γράψτε την στα σχόλια. Au revoir!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!