Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

How to clean your brushes! (+tips)

Γεια σας κορίτσια μου! Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό δεν ανεβάζω posts καθημερινά ούτε και βίντεο αλλά δυστυχώς δεν έχω κάμερα οπότε όλες οι φωτογραφίες που θα βλέπετε από δω και πέρα μέχρι να πάρω καινούρια δεν θα είναι δικές μου. Αλλά ας πάμε στο θέμα μας. Πως να καθαρίσετε τα πινέλα σας εύκολα και με έναν αρκετά οικονομικό τρόπο. Χωρίς να ξοδεύετε παραπάνω χρήματα για ειδικά σαπούνια.



Αρχικά θα χρειαστείτε μόνο δύο προϊόντα που έχει ο καθένας σπίτι του! Λάδι και σαπούνι πιάτων. Και τρεχούμενο νερό φυσικά. Θα πάρετε ένα πιάτο και θα βάλετε όσο υγρό πιάτων νομίζετε ότι χρειάζεται ανάλογα το πόσα πινέλα θέλετε να πλύνετε. Μετά θα βάλετε σχεδόν 1/4 ελαιόλαδο σε σχέση με το υγρό πιάτων που έχετε βάλει. Τέλος με κάθε πινέλο που παίρνετε, θα το βρέχετε λίγο κάτω απ το νερό και μετά θα βουτάτε το πινέλο στο πιάτο με κυκλικές κινήσεις ώστε να πάρει και απ τα δύο προϊόντα. Το λάδι θα ενυδατώσει τα πινέλα σας και το υγρό πιάτων θα τα καθαρίσει. Αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με baby sampoo αλλά εγώ προτιμώ το υγρό πιάτων.Και αυτό ήταν! Μετά ξεπλένετε το κάθε πινέλο κάτω απ το νερό και θα δείτε ότι τα πινέλα σας θα είναι πεντακάθαρα και πολύ μαλακά. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη πάντως! Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές!

TIPS
  1. Αν το πινέλο σας ξεβάφει, μην πανικοβληθείτε! Απλά βουτήξτε το πριν το καθαρίσετε σε ένα ποτήρι μισό ξύδι μισό νερό για ένα λεπτάκι και δεν θα δείτε σταγόνα μπογιάς!
  2. Μην κρατάτε τα πινέλα σας με τις τρίχες προς τα πάνω όταν στεγνώνουν γιατί το νερό θα μουλιάσει την κόλα και τα πινέλα σας θα μαδήσουν πιο σύντομα. Επίσης μπορεί να σκουριάσει και το ασημένιο σημείο που κρατάει τις τρίχες.
  3. Αν έχετε τα πινέλα σας σε βάζω ή σε ποτήρι τοποθετήστε από πάνω ένα πλαστικό σακουλάκι ή ένα πετσετάκι για να τα προστατέψετε απ τη σκόνη που πέφτει πάνω τους. Θυμηθείτε πως τα βάζετε στο πρόσωπο και τα μάτια σας!
  4. Όταν τα πινέλα σας στεγνώσουν μπορείτε να τους βάλετε brush guards για να πάρουν το αρχικό τους σχήμα ή έστω να βάλετε τα πλαστικά που ήρθαν τα πινέλα όταν τα αγοράσατε.

    brush guards θα βρείτε σε πολλά καταστήματα που έχουν πινέλα λογικά. Και νομίζω πως έχουν και τα sephora. Οnline θα τα βρείτε στο www.thebrushguard.com.
Αυτά από μένα. Εσείς πώς καθαρίζετε τα πινέλα σας; Ξέρετε κανέλα άλλο tip που θα βοηθούσε;

4 σχόλια:

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!