Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Παραλήρημα μιας μιζεριασμένης

Γεια σας κορίτσια!! Με αφορμή κάποια δικά μου θέματα και ένα βίντεο της Νατάσας  που είδα, μ έπιασαν πάλι τα ψυχολογικά μου και είπα να κάνω ακόμη ένα post με το δικό μου παραλήρημα. Για κάποιο λόγο, έχω την εντύπωση πως το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά για μένα.. στις σπουδές μου, στα οικονομικά, στα αισθηματικά... Ίσως το ότι έχω αρχίσει να εφαρμόζω το secret? Η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία; Δεν ξέρω... Γενικά σε όλους μας νομίζω αξίζει μια νέα αρχή. Όλες λίγο πολύ έχουμε ταλαιπωρηθεί μ αυτήν την κρίση. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι κ αυτή η μιζέρια που δεν την μπορώ καθόλου. Να μην μπορείς να πας για ένα καφέ, ένα ποτό να μην μπορείς να πάρεις ένα δώρο στους φίλους σου τώρα τις γιορτές...Ναι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά γιατί να πάμε στα δύο άκρα; Πρέπει δηλαδή ή να είσαι ευτυχισμένος ή να έχεις λεφτά;
Ως συνήθως αυτό το άρθρο δεν έχει κάποια συνοχή..είναι απλά οι σκέψεις μου.

Πρόσφατα μ έπιασε ένα πολύ down πράγμα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Δεν θέλω να πω την λέξη κατάθλιψη γιατί είναι κυρίως ασθένεια που δεν σε πιάνει 5-6 μέρες. Ας το πούμε όμως μίνι κατάθλιψη. Σκέφτηκα πολλά πράγματα αυτές τις μέρες. Το κακό είναι πως δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να πεις <<Θα γίνω χαρούμενη>>  Κατά κάποιο τρόπο θέλεις να μείνεις έτσι. Ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους μέσα σου, ότι και καλά δεν σ αγαπούν αρκετά, μετά στον εαυτό σου, ότι δεν είσαι ευγνώμον γι αυτά που ήδη έχεις.

Όσο ρηχό και αν σας φαίνεται με μια απλή βραδινή βόλτα όλα έμοιασαν καλύτερα. Τελικά και ένα πάρκο ή μια παιδική χαρά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Μην μένετε σε 4 τοίχους. Σας κάνει κακό. Σας μιλάω ειλικρινά, αν νομίζετε ότι δεν βγαίνετε αρκετά ή μένετε πολύ μέσα να σας πω ότι παίζει να περάσει και μήνας και να μην έχω βγεί ούτε για μια ώρα έξω απ το σπίτι.

Δεν είναι το χρήμα που σε κάνει ευτυχισμένο. Είναι η παραγωγικότητα και αυτό που κερδίζεις από τα χρήματα. Ένα καφεδάκι με τις φίλες σου, μια εκδρομή με τον καλό σου, πράγματα που σε βγάζουν από την ρουτίνα.

Παρ όλα αυτά προσπαθώ να βάζω ένα στοπ στον εαυτό μου. Να σκέφτομαι αμέσως θετικά όταν μου έρχεται μία αρνητική σκέψη και πραγματικά μ έχει βοηθήσει πολύ. Αυτές τις μέρες απλά μου πήρε λίγο παραπάνω. Ήμουν  αρνητικός άνθρωπος μέχρι τώρα και έχω προσπαθήσει αρκετά να το αλλάξω. Δοκιμάστε το και σείς.

Αυτά.. Πείτε μου γνώμες και γκρινιάξτε μου και σεις λίγο να μαστε πάτσι. AU REVOIR!

6 σχόλια:

  1. ελα δεν θελω μιζεριες!!! γιατι τι εγινε και εισαι ετσι νταουν? και τι κανεις ενα ολοκληρο μηνα μεσα στο σπιτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγινε κάτι. Εντελώς ξαφνικό ήταν και ξαφνικά μου πέρασε. Σπίτι κάθομαι και βλέπω σειρές και ασχολούμαι με το κανάλι μου. αυτα.

      Διαγραφή
    2. δεν ερχεσαι απο δω να βλεπουμε και το μωρο μαζι? γιατι κι εγω ολη μερα μεσα ειμαι!

      Διαγραφή
  2. Δεν είσαι μόνη σου...΄Ολες λίγο πολύ περνάμε μα τέτοια φάση. αλλά η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό μάλλον την περνάμε συχνότερα..Και χαρούμενη να είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περνά την φάση του καποιος από τον περίγυρό σου, οπότε σε παίρνει πάλι η μπάλα...Αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω...ασχολείσου με απλά καθημερινά πράγματα, μην αφήνεις να σε κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις, και να σκέφτεσαι πάντα αυτά που έχεις και όχι αυτά που σου λείπουν!!Και ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι για όλους μας καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!