Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πως να πακετάρω για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές; (tips & tricks)


Γεια σας κορίτσια! Έρχονται διακοπές και οι περισσότερες ένα διήμερο έστω, με τον καλό σας ή τις φίλες σας θα το κάνετε.Μερικές από εσάς, όπως η φίλη μου η Μαρία για παράδειγμα, βάζετε στην βαλιτσούλα σας ένα δυο εσώρουχα, ένα δυο μπλουζάκια, το αγαπημένο σας κραγιόν, το αγαπημένο σας άρωμα και το ντεμακιγιάζ και είστε έτοιμες. Όταν είστε σαν εμένα όμως που κουβαλάτε μαζί σας ακόμα και ασετον ενώ έχετε χτιστά νύχια (και δεν πρόκειτε να το χρειαστείτε) καταλαβαίνετε πως χρειάζεται λίγη οργάνωση.  ΕΙΔΙΚΆ αν πάσχετε από ocd όπως εγώ.
Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μερικές πρακτικές συμβουλές για να κάνουμε το πακετάρισμα εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό.
  • Κάντε λίστες... Όση ώρα κάθεστε και ονειρεύεστε πως θα περάσετε, τι θα φορέσετε κτλ, κάντε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα. Πράγματα που δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε αν τα ξεχάσετε (πχ. Φοστηστής κάμερα/κινητού/λαπτοπ, το ακριβό σας άρωμα, ισιωτική, φακούς κ γυαλιά, πορτοφόλι και κάρτες) Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο αλλά συμβαίνει απ την βιασύνη να ξεχάσετε γυαλιά μυωπίας ή και το πορτοφόλι σας! ( Σε μένα πάντως έχει τύχει)
  • Όταν κάνετε τη λίστα θα δείτε μήπως πρέπει να αγοράσετε κάτι, να πλύνετε η να βρείτε κάτι που είναι φυλαγμένο. Έτσι τελευταία στιγμή, απλά βάζετε τα πράγματα που θέλετε στην βαλίτσα σας και κάνετε απλά ένα τικ, χωρίς το άγχος μην ξεχάσετε κάτι!
  • Χρησιμοποιείστε σακουλάκια τροφίμων για τα καλλυντικά σας και ότι υγρό πάρετε μαζί σας σε περίπτωση που κάτι σπάσει η ανοίξει να μην καταστρέψει και άλλα αντικείμενα. Επίσης αυτό βοηθάει να μην λερώσουν τα παπούτσια σας τα ρούχα και λοιπά αξεσουάρ. Επίσης πάρτε μερικά μαζί σας (Για άπλυτα ρούχα, την ώρα που βάφεστε και θέλετε να πετάξετε βαμβάκια κτλ).
  • Αντί να διπλώσετε τα ρούχα σας κάντε τα καρουλάκια. Έτσι κάθε ρούχο έχει την θέση του και δεν τσαλακώνετε τα άλλα πιάνοντας το τελευταίο μπλουζάκι κάτω κάτω στη βαλίτσα.
  • Μην πάρετε ρούχα που απλά θα σας γυαλίσουν. Κάντε outfits για όσες μέρες μείνετε εκεί. Βοηθάει να πάρετε 1-2 τζιν που πάει με όλα. Αν βγείτε βράδυ, να πάρετε μια έξτρα καλή μπλούζα ή φόρεμα. Και μην ξεχάσετε να πάρετε φόρμα-πιτζάμες.(Ναι και αυτό το έχω ξεχάσει) Επίσης μην ξεχάσετε τα εσώρουχα. Εγώ παίρνω 2 για κάθε μέρα και 2 έξτρα. Αν κάποιο ρούχο χρειάζεται ιδιαίτερο εσώρουχο (πχ μπεζ ή strapless σουτιέν, βρακάκι χωρίς ραφές κτλ) μην το ξεχάσετε! Μην παίρνετε ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα.


 Μην ξεχάσετε!
  1. Λαστιχάκι μαλλιών. (όταν ζεσταίνεστε ή βάφεστε ή ισιώνετε/κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας θα με θυμηθείτε)
  2. Ντεμακιγιάζ και βαμβάκι (Μην κοιμάστε ποτέ βαμμένη) 
  3. Φακούς-Γυαλιά και υγρό φακών (διακοπές σαν τυφλοπόντικας δεν είναι κι ότι καλύτερο.)
  4. Οδοντόβουρτσα- οδοντόκρεμα
  5. Ισιωτική (διαλέξτε ισιωτική ή ψαλίδι ανάλογα πως φτιάχνετε τα μαλλιά σας)
  6. Πιστολάκι μαλλιών. (Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό ειδικά το χειμώνα.)
  7. Ενυδατική προσώπου
  8. Κάλτσες και εσώρουχα
  9. Ένα ψαλιδάκι και μια λίμα (θα σας χρειαστούν εκεί που δεν το περιμένετε)
  10. Φορτιστή
  11. Ξυραφάκι 
  12. Αποσμητικό
  13. Λακ
  14. Γυαλιά ηλίου 
  15. Μωρομάντιλα (θα βρείτε άπειρες χρήσεις πιστέψτε με)

Αν το ταξίδι σας είναι πάνω από διήμερο και χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο να έχετε μια εξτρά τσάντα με μια αλλαξιά και τα απολύτως απαραίτητα μήπως χαθεί η βαλίτσα σας.
Πως θα περάσετε τα Χριστούγεννα εσείς;; Au revoir!!!!

2 σχόλια:

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!