Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

My Youtube Story, HATE και το δικό μου παραλήρημα.

 Όταν ξεκίνησα τα βίντεο στο youtube δεν υπήρχαν Ελληνίδες youtubers (από όσο ξέρω). Ούτε εταιρίες να sponsorάρουν, ούτε partnership. Ξεκίνησα θέλοντας να ασχοληθώ με το μακιγιάζ, καθαρά ερασιτεχνικά. Είμαι 19 χρονών και ακόμη δεν έχω καταφέρει να σπουδάσω και για ακολουθήσω τα όνειρα μου. Δεν θα επεκταθώ στο γιατί, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Αυτό που μου άρεσε στο youtube, ήταν ότι σου δινόταν η ευκαιρία όποιος και αν ήσουν, όπου και αν ήσουν, με ότι πτυχία είχες, ότι δουλειά και να έκανες να ασχοληθείς με αυτό που θες, να δείξεις στον κόσμο το πάθος σου και το ταλέντο σου. Παθιασμένη λοιπόν με το μακιγιάζ και την τέχνη του, τον χώρο της ομορφιάς και της μόδας, αποφάσισα να κάνω το δικό μου κανάλι. Δεν θεώρησα τον εαυτό μου ειδικό ή ταλαντούχο. Πάντα θα μαθαίνω, πάντα θα γίνομαι καλύτερη πάνω σ αυτό, όσο ενδιαφέρομαι να εξελιχθώ. Τέλος πάντων, έκανα το κανάλι μου στα αγγλικά. Είχα μερικά views. Δεν είχα καλή κάμερα, δεν είχα πολλά καλλυντικά, δεν είχα content που να μ αρέσει. Έκανα που και που βίντεο αλλά ΄τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι κάποια στιγμή αποφάσισα να σταματήσω. Μετά από λίγο καιρό όμως αφού η τρέλα δεν με είχε αφήσει, αφού είχα μάθει κάποια πράγματα παραπάνω, αποφάσισα να το κάνω λίγο καλύτερα. Δημιούργησα νέο κανάλι με ένα όνομα που ταίριαζε με αυτό που ήθελα να προβάλω. (kallismakeuphouse) Μ αρέσει. Ξεκίνησα τα βίντεο μου στα ελληνικά αφού είδα ότι και κάποια άλλη κοπέλα, η Jiana έχει ξεκινήσει τα βίντεο στα ελληνικά και σιγά σιγά ανακάλυπτα και άλλες... η Άρτεμης, η Ανατολή.. Άρχισε να μ αρέσει περισσότερο. Να μαζεύω τα χαρτζιλίκια μου για να ψωνίζω κάτι τις για το κανάλι, και σιγά σιγά και για καλύτερη κάμερα.

Όσο για το partnership και τα δωρεάν προϊόντα είναι κάτι που βοηθάνε αν έχεις πολλά views.
Εγώ δεν έχω. Ποτέ όμως δεν με βασίστηκα στα views και στα likes/dislikes. Λατρεύω το μακιγιαζ. Το αγαπώ. Όταν διαβάζω βιβλία ή συνεντεύξεις καταξιωμένων makeup artists σχεδόν δακρύζω. Για μένα δεν είναι απλά ένα κανάλι, ένα κραγιόν, ένα view. Για μένα είναι ένας τρόπος να ασχοληθώ με κάτι που αγαπάω τόσο πολύ εφ όσον δεν μου έχει δωθεί ακόμη η ευκαιρία για κάτι παραπάνω. Ίσως κάποτε κάποιος με ανακαλύψει μέσα από το κανάλι μου. Ίσως τα clicks μου δώσουν την οικονομική ευκαιρία για κάτι καλύτερο....δεν ξέρω.

Το άρθρο μου δεν έχει συνοχή...αρχή μέση ή τέλος. Απλά μερικές σκέψεις οι οποίες ήθελα να μοιραστώ με όσους με βλέπουν και με διαβάζουν.....με όποιους θα ήθελαν να ξέρουν κάτι παραπάνω για μένα.

Όσο για το θέμα των ''haters'', δεν ξέρω τι να πω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ήμουν τόσο σημαντική ώστε να ασχολείται κάποιος μαζί μου. Δεν νομίζω ότι μπορείς να πείσεις κάποιον να μην σε μεισεί.... να πείσεις κάποιον ότι δεν λες ψέμματα, ότι δεν αντιγράφεις , ότι δεν είσαι άσχημη, χοντρή, χαζή και πάει λέγοντας... Δεν θα σας πω ότι όλα αυτά δεν με αγγίζουν γιατί θα πω ψέμματα. Θα σας πω όμως ότι ποτέ δεν θα σταματήσω κάτι που αγαπάω, μόνο και μόνο για κάποιες βρισίες/προσβολές κτλ.

Κάτι που με κάνει να ξεπερνάω όλα αυτά.. είναι οι δικοί μου άνθρωποι που με στηρίζουν.
Ξέρω ότι δεν είμαι όλα αυτά που με χαρακτηρίζουν, ίσως και να είμαι..... μα τη νύχτα που  πέφτω να κοιμηθώ, ξέρω ότι δεν έκανα κανέναν να κλάψει, να νιώσει ταπείνωση φόβο ή ντροπή. Έχω την συνείδησή μου καθαρή. 

Στην προσωπικότητα που ''δεν έχω'' εφαρμόζονται οι λέξεις σεβασμός και ευγένεια. Εσείς; Πόσο καλά νιώθετε όταν γράφετε ένα κακόβουλο σχόλιο; Πόσο καλύτερα νιώθετε από όταν γράφετε ένα καλό.

Ειλικρινά αηδιάζω στην ιδέα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ η ίδια πίσω από το pc και να νομίζω ότι είμαι τόσο καλύτερη από κάποιον που να του πω κατάμουτρα προσβολές. Να νομίζω ότι είμαι τόσο μοναδική που με ζηλεύουν...τόσο έξυπνη που οι άλλοι είναι βλάκες...τόσο όμορφη που παντού να βλέπω ασχήμια.

Τελικά συμπεραίνω ότι πρέπει να χαίρομαι... είμαι ένας μη τέλειος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Θαυμάζω το όμορφο, το έξυπνο, επιβραβεύω τις επιτυχίες άλλων. Είμαι καλός άνθρωπος και αυτό έχει σημασία.

Όταν βλέπω ένα όμορφο σχόλιο φαντάζομαι αμέσως έναν όμορφο άνθρωπο πίσω απ αυτό το σχόλιο. Όταν βλέπω ένα άσχημο σχόλιο φαντάζομαι ένα άσχημο πρόσωπο πίσω από αυτό... Χωρίς να τους έχω δει... Αυτό λέει πολλά...


Πολλές μίλησαν για fake φιλίες στην κοινότητα και ότι όλες γλυφώμαστε μεταξύ μας. Αλήθεια είναι πως βλέπω και γω πολλές αγάπες τριγύρω. Όμως όταν βλέπω κοπέλες που παρακολουθούσα από τα πρώτα τους βίντεο να εξελίσσονται, το κοινό τους να μεγαλώνει, όταν μου έχουν προσφέρει γνώσεις, ιδέες, όταν μου έχουν κάνει ''παρέα'' ουσιαστικά με τα βίντεο τους, ΄λογικό για μένα είναι να τις αγαπήσω και να αφήσω ένα θερμό σχόλιο στο κανάλι τους. Και νομίζω πως αυτές που είναι ''φίλες'' μου το ξέρουν και δεν το λαμβάνουν ως γλύψιμο.


Ποτέ δεν με ενδιέφερε να τραβήξω την προσοχή. Γενικά είμαι πολύ κλειστός χαρακτήρας... Ο λόγος που σας είπα την μικρή youtube ιστορία μου είναι για να δείτε πως ξεκίνησα να κάνω βίντεο όχι για την αναγνωρισιμότητα, για τα χρήματα ή για τα προϊόντα  Έμαθα μέχρι τώρα στη ζωή μου, ότι θέλω να το αποκτώ με τον δύσκολο τρόπο και όχι να μου έρχονται στο χέρι... Δεν περίμενα ποτέ να με βλέπουν τα 700 άτομα που με βλέπουν τώρα. Αν είναι 10 άτομα που όντως τους αρέσουν τα βίντεο μου και τα άρθρα μου και εγώ, είμαι ευτυχισμένη.

Τέλος πάντων Ευχαριστώ πολύ, όσες διάβασαν το παραλήρημα μου... Δεν είμαι αρθρογράφος και ξέρω ότι τίποτα στο κανάλι μου στο blog και σε μένα δεν είναι τέλειο, όπως και αυτό το κείμενο. Τουλάχιστον εγώ η ίδια ξέρω πως είναι κάτι δικό μου. Κάτι που έχω βάλει, κόπο και αγάπη.Εν τέλη μπορείτε να βρίζετε να προσβάλλετε να ειρωνέυστε , αλλά αυτό δεν αλλάζει το πως είμαι εγώ, αλλά το πως γίνεστε εσείς.



Κάλλι

16 σχόλια:

  1. "Τελικά συμπεραίνω ότι πρέπει να χαίρομαι... είμαι ένας μη τέλειος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να γίνει καλύτερος". Είπες την μεγαλύτερη αλήθεια ever. Εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που έχεις, να ξέρεις ποια είσαι και ότι κάνεις να το κάνεις με ήθος και αξιοπρέπεια, να το κρατήσεις... γιατί αυτό είναι που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. :)

      Διαγραφή
    2. σ ευχαριστώ πάρα πολύ! :) Ελπίζω να το βλέπουν και άλλοι αυτό.

      Διαγραφή
  2. Καλη γραφεις πολυ ωραια μπραβο!εγω σε εβλεπα πριν ξεκινησω να κανω βιντεο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ πολύ Άννι! Μου το χεις ξαναπεί και είχα χαρεί πάρα πολύ γιατί ξέρεις ότι σε θαυμάζω πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  3. Από τα πιο αληθινά άρθρα που έχω διαβάσει για το beauty vlogging!
    Πραγματικά με άγγιξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έπιασε κρίση και άρχισα και έγραφα και η αλήθεια είναι πως μου έκανε καλό. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο το άρθρο σου. Χωρίς αγάπη δεν γίνεται τίποτα :)
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα θέλω να βλέπω το καλό στους άλλους ανθρώπους αν και πολλά γεγονότα στη ζωή μου με κάνουν πια να γίνομαι συχνά καχύποπτη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει τόση κακία γύρω μας αλλά δε θα τους δώσω σημασία. Και ούτε εσύ να τους δώσεις. Να μείνεις αυτή που είσαι, αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτό αρκεί για να σου δώσει κίνητρο να προχωρήσεις! Μη σε νοιάζει για τους άλλους, εσύ να 'σαι καλά και όλα θα γίνουν, υπομονή και επιμονή!!!!

    Καλή συνέχεια Καλλι μου!!!!

    Υ.Γ.: Δεν είναι παραλήρημα αλλά οι σκέψεις σου και καλά έκανες και τις μοιράστηκες, άλλωστε για αυτό είναι το μπλογκ κυρίως για να επικοινωνούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια!!! Να σε καλα καλη σου μερα!!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα λόγια σου, ταυτίζομαι! Πολύ όμορφο άρθρο! Αυτό που μετράει είναι να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου (δε βλάπτεις κανέναν) και να νιώθεις εσύ καλά! Το που θα σε φτάσει αυτό είναι θέμα τύχης και σκληρής δουλειάς!
    Κι εγώ σπουδάζω Νοσηλευτική, αλλά το όνειρο μου είναι αυτό, αλλά "λόγω διαφόρων συνθηκών" δεν έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ(προς το παρόν), αλλά όπως λες κι εσύ, το κάνω γιατί το αγαπώ (έστω για χόμπι) κι είναι υπέροχο συναίσθημα να ξέρεις ότι το μοιράζεσαι αυτό και με άλλους..
    Κι όσο για τις αγάπες μεταξύ μας, αλληλοϋποστηριζόμαστε και είναι αξιοθαύμαστο αυτό γιατί άμα δεν στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι ο ένας τον άλλον που έχουμε κοινά, τότε ποιος! Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να υπάρχουν "υποκρισιες/γλυψιματα", αλλά εσύ ο ίδιος το ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ μαζί σου! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλημέρααααααααααα

      Διαγραφή
  7. Kalli mou, pote mhn egkataleipseis t'oneiro sou, pote mhn egkataleipseis kati pou agapas!!!O,ti ginetai m'agaph fainetai. Panta uparxoun anthrwpoi pou tha prospathisoun na se riksoun, na se meiwsoun, na se tapeinwsoun. Dustuxws h kakia uparxei, to thema einai poso thn afhnoume na mas aggiksei, giati ston antipoda uparxei kai h agaph, h kalosunh, h eugeneia pou an eisai gematos ap'auta, xwros gia arnhtika den uparxei. Keep going girl <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Πασχαλία μου! Να σε καλά!

      Διαγραφή

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!