Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Pizza and sugar on your diet?? WTF? Day1




Γεια σας κορίτσια! Σήμερα πρώτη μέρα του healthy eating project! Κατ αρχήν να πω ότι αυτές δεν είναι συμβουλές ειδικού. Και το δικό μου σκεπτικό είναι: Φάε ότι θέλεις με μέτρο και καλύτερα απ ότι θα έτρωγες χτες.
Μπορεί σήμερα να μην έφαγα τέλεια, αλλά αύριο θα προσπαθήσω να φάω καλύτερα και μεθάυριο καλύτερα από την προηγούμενη και ου το καθεξής.  Για μένα το ''τρώω μόνο σαλάτες και λυμάω της πείνας'' δεν υπάρχει. Μου αρέσει το φαι. Είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή. Γιατί να το στερηθώ; Απλά όταν αποφασίζω να ξεκινήσω ''δίετα'' όπως τώρα, σκέφτομαι πριν φάω. Για παράδειγμα σήμερα έφαγα κάποια πράγματα που σε πολλές δίετες είναι ''απαγορευμένα''.

ΠΡΩΙΝΟ:
Μπανάνα και μια κούπα τσάι χωρίς ζάχαρη. 
Το αγαπημένο μου φρούτο είναι η μπανάνα. Μετράει για 2 μερίδες φρούτου οπότε δεν χρειάζετε να ανησυχω για άλλο φρούτο εκείνη τη μέρα. Είναι και κάτι ελαφρύ για το πρωί. Ξέρω ότι λένε το πρωί να τρώς καλά αλλά εγώ δεν μπορώ με τίποτα.
Τι θα έτρωγα άλλες φορές: Μερέντα ή τυρί spread με φρυγανιές .


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΌ:
Ναι καλά είδατε! Πίτσα και σαλάτα.
Η πίτσα είναι σπιτική. Για να πω την αλήθεια κατεψυγμένη δεν θα πρότεινα να φάτε,  αλλά ένα κομμάτι σπιτικής πίτσας μαζί με σαλατούλα είναι οκ για μένα.
Τι θα ετρωγα άλλες φορές: 3 κομμάτια πίτσας και καθόλου σαλάτα.

ΓΛΥΚΟ??? Ναι εκεί δεν έκανα καλά. Έφαγα  μόνο ένα όμως μικρό παστάκι όπως βλέπετε. Δεν θέλω να το στερηθώ και μετά να πέσω με τα μούτρα. Αυτή τη φορά θέλω να ξεκινήσω κάτι αργά και σταθερά πυ θα κρατήσω όλη μου τη ζωηή. Ποιος ο λόγος να τα κόψω τελείως αφού μετά την διατροφή θα ξαναφάω; Άλλωστε ήμουν και σε σπίτι φίλης μου οπότε ο πειρασμός είναι μεγαλύτερος για μένα.
Τι θα έτρωγα άλλες φορές: 2-3.

ΒΡΑΔΙΝΌ:
Κατά της 9 έφαγα χταπόδι κρασάτο και φρυγανιά με ταραμά. Τώρα ο ταραμάς παίζει να έχει 1.0000 θερμίδες αλλά και πάλι δεν με νοιάζει. Όπως σας είπα θέλω απλά να κάνω κάτι συγκρατημένο. Αφού ποτέ δεν θα γίνω άνθρωπος που έχει ξεχάσει τη γεύση του γλυκού γιατί να γίνω τώρα; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου στην ποσότητα. Και αύριο όπως λέει το δικό μου μότο θα φάω καλύτερα από ότι έφαγα σήμερα ;)

Αν περιμένετε από μένα ποστ μόνο με σαλάτες και ψάρια όλο το Δεκέμβρη δεν θα τα δείτε. Άλλο το healthy και άλλο το θέλω να γίνω ανορεξικιά και μετά να ξαναπάρω πίσω ότι έχασα.

Πείτε γνώμες κάτω κορίτσια!!! Όσες κάνετε μαζί μου το healthy eating project για αυτό το μήνα θα χαρώ πολύ να μου στείλετε φωτογραφίες από τα γεύματα σας στο facebook η στο twitter

TODAYS INSPIRATIONAL VIDEO:


Au revoir κορίτσια!!




8 σχόλια:

  1. kalh arxi sto neo s project...kai egw se ayth thn diadikasia eimai ..alla erxontai xristougenna kai ua nai dyskolo..prepei na fanoume dynates!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den exw idieterh agaph sta xristougenniatika gluka alla pisteuw einai epoxh mou a3izei na to ri3eis ligo e3w kai den peirazei :)

      Διαγραφή
  2. το να μην τρως ολη τη μερα αλλα να πλακωνεσαι το βραδυ στους ταραμαδες και τα χταποδια δε νομιζω οτι θα σε βοηθησει και πολυ :P
    επισης η πιτσα, ακομα και ενα κομματι, εχει μεσα τυρι, μπεικον, ζαμπον και ουτε εγω ξερω τι αλλο. καλα για τα γλυκα ας μη μιλησω.
    κανενα προβλημα, φαε οτι θες αλλα μη κανεις και ποστ για healthy eating! μπορει να το δει καποια κοπελα και να το πιστεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den 9ewrw ugeies na sterhse kapoia pragmata. epishs lew 3eka8ara oti 3ekinaw siga siga kai meta periorizw kapoia pragmata. epishs fusika kai 9a faw turi zabon kai domata. den nomizw oti 9a trww mono maroulia pote sth zwh mou. Den lew ti einai swsto gia olous.Alla ayto pou kanw egw.

      Διαγραφή
  3. Καλή αρχή στο νέο project/στήλη του blog σου! Μου αρέσει πολύ! Το φαγητό πιστεύω πως είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής και πρέπει να το χαιρόμαστε, αλλά πάντα με μέτρο και όχι φτάνοντας στην υπερβολή. Πρέπει να τρώμε τα πάντα! Ακόμα και πίτσα (ό,τι κι αν έχει μέσα) ακόμα και γλυκά... αλλά με μέτρο. Το κακό δεν είναι να τρως όλα αυτά τα παχυντικά ή ανθυγιεινά αλλά να αποφεύγεις να τα τρως. Εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!Και όποιος ή όποια πιστεύει ότι δεν πρεπει να τα τρώμε, καλύτερα να μιλήσει με κανέναν ειδικό... Και επίσης, στις γιορτές αν ξεφύγουμε και λίγο (δηλ. φάμε π.χ. δυο κομμάτια πίστα αντί για ένα) δεν τρέχει και τίποτα! Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνω τη Ζωή και όλα αυτά που μου προσφέρει! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! :) Γιατί να πεινάσω αφού χάνω κι έτσι κιλά; Δεν θα αποχωριστώ ποτέ το φαί ότι και να μου λένε :Ρ Ειδικά την πίτσα της μαμάς μου!! Καλό μήνα και σε σένα και καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. Ειδικά τα φαγητά της μαμάς δεν τα αποχωριζόμαστε ποτέ! Την καλημέρα μου κούκλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!