Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

❤ My Favorite DIY Makeup Remover ❤

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις δεν λένε; Σήμερα ήθελα να σας πω για το αγαπημένο μου ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών. Η συνταγή είναι απλή αλλά μπορεί να μην την έχετε σκεφτεί. Ή να μην ξέρετε αν όντως λειτουργεί. Ε λοιπόν ναι! Είναι το καλύτερο ντεμακιγιάζ που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου και το πιο οικονομικό! Πρώτη φορά ξεβάφομαι τόσο γρήγορα και εύκολα χωρίς να ερεθίζονται τα μάτια μου και χωρίς να μένουν υπολείμματα! Λαδάκι και νεράκι του θεού λοιπόν. Ένα σας λέω: Δεν μένει ίχνος μακιγιάζ!


Παλιότερα έτριβα και έτριβα με μανταλάκια με γαλακτώματα με ντεμακιγιάζ κ πάντα τα μάτια μου θα με έκαιγαν για κάποιο λόγο και ακόμα και αν φαινόταν ότι έχω ξεβαφτεί πάντα το πρωί θα ξυπνούσα με μάσκαρα κάτω απ τα μάτια και ένα σίγουρα ένα σπυράκι απ τα υπολείμματα του foundation. Τις προάλλες χρησιμοποίησα πρώτη φορά αδιάβροχη μάσκαρα και σκεφτόμουν το βράδυ πως να την βγάλω. Είχα ακούσει λοιπόν πως πολλές τη βγάζουν με λάδι. Πήρα και 'γω το λάδι τις κουζίνας και ένα στρογγυλό βαμβάκι. Αλλά δεν έγινε τίποτα. Μετά θυμήθηκα ένα παλιό βιντεάκι της Michelle Phan που είχε αναμείξει λάδι με νερό αλόης και σκέφτηκα να βάλω σκέτο νερό μήπως λειτουργήσει. Περιττό να πώ ότι ξεβάφτηκα τέλεια με μόνο δύο μαντιλάκια. Και πραγματικά τόσο γρήγορα που δεν βαριέμαι καθόλου το ντεμακιγιάζ πια.

ΒΉΜΑ 1ο
Ανακινώ το μπουκάλι με το μείγμα καλά και μετά παίρνω δυο στρογγυλά βαμβάκια και βρέχω τη μισή επιφάνεια.

ΒΉΜΑ 2ο Τοποθετώ την υγρή μεριά στα μάτια μου και περιμένω 5''. Μετά απαλά τρίβω τα μάτια μου και το μακιγιάζ εξαφανίζετε. (Προσέξτε όμως μην μπει στα μάτια σας. Δεν θα πάθετε τίποτα απλά θα θολώσει η όραση σας για λίγα δευτερόλεπτα. Γι αυτό φροντίστε να έχετε βγάλει τους φακούς σας αν φοράτε.)

ΒΉΜΑ 3ο Με την άλλη μισή στεγνή επιφάνεια σκουπίζω τα μάτια μου για να στεγνώσει το μάτι και να φύγει το λάδι.

ΒΉΜΑ 4ο περνάω όλο μου το πρόσωπο και λαιμό και τα ίδια μαντιλάκια.

ΒΉΜΑ 5ο Ξεπλένω το πρόσωπό μου με νερό και το σαπούνι προσώπου μου (Εκτός το ντεμακιγιάζ καλό είναι να έχετε σαπούνι προσώπου ειδικά αν έχετε λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα.
Το σαπούνι απομακρύνει τα υπολείμματα του λαδιού και καθαρίζει το δέρμα σας σε βάθος ώστε να μην ξεσπάσει.)

ΒΉΜΑ 6ο Σκουπίζω το πρόσωπό μου σε καθαρή πετσέτα, στην οποία δεν θα βρείτε ίχνος μακιγιάζ πάνω! (δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως όποτε ξεβαφόμουν η πετσέτα μου πάντα από άσπρη γινότανε καφέ και μαύρη) Και τέλος απλώνω την ενυδατική μου και ύπνο.


Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το ποστ και να το δοκιμάσετε. Και αν προτιμάτε να αγοράζετε ντεμακιγιάζ είναι μία εύκολη λύση τελευταίας στιγμής.

ΕΣΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ;

16 σχόλια:

  1. 60η αναγνώστρια του blog... Πολύ καλό μου ακούγετε..για να το δοκιμάσω... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό! Συνήθως όταν ξεμένω χρησιμοποιώ λίγο φρέσκο παγωμένο γάλα πάνω σε ένα βαμβάκι και καθαρίζω απαλά τα μάτια μου! Θα το δοκιμάσω όμως αυτό που μας παρουσιάζεις! Σ' ευχαριστούμε για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάλα; δεν το έχω δοκιμάσει..... την επόμενη φορά θα το κάνω να δω! Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

      Διαγραφή
  3. polu kalo !!! tha to dokimasw ;)

    kisses
    fashionsugarbubbles.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ιδέα! Ελπίζω να κάνει και για ευαίσθητα μάτια! Έχω μεγάλο θέμα με το ξεβαφτικό ματιών και κάθε φορά που είναι να φορέσω μάσκαρα και μολύβι (στο εσωτερικό του ματιού) σκέφτομαι πώς θα φύγουν και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τα μάτια μου (πολύ τσούξιμο και πρήξιμο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Egw pou exw euaisthita matia kai foraw kai fakous epafhs opote xrhsimopoiousa allo 3evafthko me ekaige. Moluvi mes ta matia spania vazw gt meta dakrizoun kai me fagourizoun :) opote pisteuw pws 9a kanei kai gia sena

      Διαγραφή
  5. Johnson Baby Shampoo !! pleno to prosopo +matia kai feugei olo to makigiaz!!
    episis kalo einai kai to amugdalelaio pou xrisimopoio tr teleutaia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι συνταγές είναι καταπληκτικές! Ειδικά σε τέτοιε εποχές είναι καλό να βλέπουμε οικονομικές λύσεις:) Έχω και εγώ κάτι ανάλογο στο blog μου. Αν θέλεις, τσέκαρέ το, να μου πεις και τη γνώμη σου, γιατί είμαι καινούρια στον χώρο:) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει τύχει να ξεβαφτώ με σκέτο ελαιόλαδο αλλά θα δοκιμάσω να το αναμείξω και με νερό! Συχνά χρησιμοποιώ και αμυγδαλέλαιο που είδα ότι αναφέρουν και άλλες κοπέλες πιο πάνω, όντως κάνει καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντι για νερο με λαδι βαλε βρασμενο χαμομηλι με λαδι..τοσο ωραια αισθηση. και φυσικα το χαμομηλι στα ματια ειναι βαλσαμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα που ερχετε το καλοκαιρακι και θα βαζω παλι αδιαβροχα θα το δοκιμασω σ ευχαριστω!!

      Διαγραφή

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!