Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το τέλειο πεντικιούρ


Μιας και σήμερα 9α κάνω μόνη μου πεντικιούρ σκέφτηκα να κάνω ένα ποστ με τα βήματα που ακολουθώ όταν θέλω να κάνω ένα περιποιημένο πεντικιούρ.



Μια παλιά λαϊκή ρήση έλεγε πως ο καθαρός άνθρωπος φαίνεται από τα νύχια του. Τα περιποιημένα νύχια είναι σύμβολο καθαριότητας και κομψότητας. Ειδικότερα αν είσαι γυναίκα οι απαιτήσεις αυξάνονται στο έπακρο. Γι’ αυτό το λόγο, το πεντικιούρ στις μέρες μας δεν θεωρείται απλά μια μέθοδος χαλάρωσης, αλλά κάτι απαραίτητο για την υγεία και τηνομορφιά μας.
Είναι καλό να κάνετε πεντικιούρ μία φορά το μήνα. Εάν το κρίνεται οικονομικά ασύμφορο το μηνιαίο πεντικιούρ, τότε επισκεφτείτε μία επαγγελματία κάθε τρεις μήνες. Η άλλη λύση είναι να λάβετε οι ίδιες δράση…
Συμβουλές για το πεντικιούρ
  • Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Προσθέστε σαπούνι, αιθέρια έλαια ή ειδικά άλατα που προορίζονται για ποδόλουτρο και βυθίστε τα πόδια σας για 5-10 λεπτά τουλάχιστον.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που λειαίνουν τις σκληρύνσεις των ποδιών και με μια ελαφρόπετρα τρίψτε μαλακά για τουλάχιστον 1 λεπτό τα πέλματα.
  • Αν τα πετσάκια γύρω από τα νύχια δεν σας φαίνονται «χοντρά», μπορείτε, αντί να τα κόψετε, να τα σπρώξετε απαλά προς τα πίσω με το ειδικό ξυλάκι. Προηγουμένως, βέβαια θα πρέπει να έχετε απλώσει στη βάση των νυχιών μια εξειδικευμένη μαλακτική κρέμα.
  • Πριν βάψετε τα νύχια, απλώστε στα πόδιαενυδατική κρέμα και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
  • Πριν τη βαφή, απλώνετε πάντα μια διάφανη βάσηγια να δέσει καλά το βερνίκι. Επιπλέον, μ’ αυτό τον τρόπο προστατεύετε τα νύχια σας από το κιτρίνισμα.
  • Περάστε το βερνίκι δύο φορές από τα νύχια σας.  Αποφύγετε να τα βάφετε στον ήλιο, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
  • Όταν αφαιρείτε ένα έντονο βερνίκι νυχιών, διαποτίστε με ασετόν μια μπάλα βαμβακιού και πιέστε απαλά πάνω στο νύχι. Οι λεκέδες που θα μείνουν γύρω από το νύχι μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση οδοντογλυφίδας με λίγο βαμβάκι ή  μπατονέτας.
  • Βασικό είναι να αντικαθιστάτε τα σύνεργα για την περιποίηση των ποδιών τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Είναι το ίδιο άσκοπο και ανθυγιεινό να χρησιμοποιείτε εργαλεία τα οποία δε σας προσφέρουν τίποτα.
  • Απλώστε στα πόδια σας αρκετή κρέμα, πριν πέσετε για ύπνο και φορέστε ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες. Τα πόδια σας θα ζεσταθούν και θα απορροφήσουν τη κρέμα καλύτερα.
  • Τέλος, προσέξτε τη διατροφή σας. Να παίρνετε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών, γιατί εκτός των άλλων θα βελτιωθεί και η ανθεκτικότητα των νυχιών σας


    Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη, 11/02/201
    πηγή: http://www.flowmagazine.gr/article/view/the_perfect_pedicure/category/quality_of_life
    .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ μην διαφημίζετε το site/blog η οποιοδήποτε website σας, αν δεν έχει ζητηθεί στο άρθρο. Τα σχόλια τέτοιου τύπου θα διαγράφονται!